Свързване и програмиране на Контролер T-8000AC

Контролерът T-8000AC е осем канален, като на всеки канал може да бъдат свързани до 1024 IC пиксела тоест той може да управлява максимум 8192 пиксела WS2811 или WS2812B
Контролерът възпроизвежда предварително програмирани ефекти записани на стандартна SD карта за да можете да програмирате ваши собствени ефекти или рекламни надписи можете да използвате безплатната програма LEDedit 2014 или подобна програма. В предишната статия за свързването на контролера T1000S сме поставили линк от където можете да изтеглите програмата както и как да използвате някои от базовите и функции.

В тази статия ще ви покаже как да изберете правилният модел и една допълнителна функция на програмата за запис на видео ефекти която не съм я описала в предишната статия.

Когато инсталирате програмата LedEdit е много вероятно контролерът T-8000AC да не е в списъкът на често използваните контролери които програмата предлага по подразбиране и за това трябва еднократно да го добавите по следният начин.

След като стартирате програмата натиснете бутона за създаване на нов проект - ще ви се отвори прозорец в чиято лява половина програмата ви предлага няколко модела контролери ако вашият контролер не е в този списък натиснете бутона Select Controller и ще ви се отвори още един прозорец както е показано на следващата картинка.

В лявата половина на новият прозорец ще видите списък с всички поддържани от програмата контролери намерете вашият модел и го добавете към списъка с често използваните контролери от дясната страна и потвърдете с бутона OK

След като потвърдите вторият прозорец ще се затвори а в първият вече ще можете да намерите вашият контролер - Посочете го и му задайте настройки като на следващата картинка - Пътя в който ще бъде запаметен файла можете да го променяте както желаете.


Потвърдете с ОК и натиснете третият бутон от лентата с бутоните Light Layout за да зададете размера на вашият екран в пиксели по дължина и височина. Както казахме максималният брой пиксели които можете да управлявате с този контролер е 8196 тоест можете да направите екран с размер 128х64 пиксела за който ако използвате лента с 60 диода на метър ще получите екран с диагонал почти два метра и половина. За целта ще ви трябват 137 метра лента и захранващи блокове с обща мощност от 2500 Вата.
Задайте размера и потвърдете с ОК.

От лентата с менютата изберете четвъртото Screen Shot и от падащото меню изберете първата опция OPEN - ще се отвори прозрачен прозорец който можете да местите по екрана и да си изберете какво да запишете в този случай съм използвала Youtube както можете да видите на следващата картинка


След като изберете какво ще запишете натиснете единадесетият бутон от лентата с бутоните Record и го спрете със следващият бутон Stop - На вторият ред с бутони веднага след полето където е посочен модела на контролера има бутон Edit Previw с него можете да прегледате какво сте записали и евентуално да го редактирате като изрежете част от клипа.

След като сте готови можете да запишете файловете за контролера - За да не се повтарям това можете да видите как става в предишната статия.

На следващият клип сме показали свързването на контролера с нашето пробно табло което е с доста по скромни размери само 23х13 пиксела. Както можете да видите самото табло е захранено директно от захранващият блокАко имате въпроси относно свързването на контролера можете да ги зададете в полето за коментари под тази статия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар