Прегряване на LED Ленти

Макар и да отделят много малко топлина LED Лентите също могат да имат проблеми от прегряване. Тези проблеми най често се срещат при новите модели ЛЕД Ленти с диод SMD5630 те имат висока мощност на метър и ако не са залепени върху метални повърхност която да отведе топлината е много верятно да се стигне до прегряване - Прегряването скъсява многократно живота на LED Диодите и те могат да дефектира след едва една година употреба.


Още по сериозен е проблемът при влагозащитените модели със SMD5630 там от повишената температура може да се стигне до отлепването на защитното силиконово покритие и ако са монтирани от долната страна на кухненски шкафове със силиконовото покритие надолу то се отлепя и увисва, а в следствие на нарушената взагозащите впоследствие лентата се окислява и поврежда.
За да избегнете тези неприятни последци монтирайте лентите върху метални повърхности или в алуминиеви профили за ЛЕД Ленти - Само така можете да бъдете сигурни че ЛЕД Лентата ще се охлажда правилно и няма да прегрява.
Друга често срещана грешка при боравенето с LED Ленти и водеща до прегряване е включването на лентата да свети докато е навита на ролката или размотана на купчина - Този проблем засяга всички модели и се дължи на факта че намотаната лента се превръща в индукционна бубина.
За да избегнете този проблем никога не оставяйте лентата за продължително време да свети докато е намотана на ролката. Това можете да правите само за няколко секунди само за тест за да се убедите че лентата работи и няма прекъснати участъци с диоди.
Страничен ефект от прегряването на лентите може да се появи под формата на променен нюанс на светлината в двата края на LED Лентата - Това се дължи на увеличеното съпротивление на прегрелите проводници в лентата.
Високата температура е един от основните източници на повреда за всички светодиодни продукти и ако при LED Лампите и LED Луничките този проблем е решен с монтирането на радиатори още в завода то при лентите това е оставено изцяло във ваши ръце и от това зависи дали ще можете да се наслаждавате дълги години на вашето осветление или то ще започне да дава проблеми точно след като е изтекла гаранцията. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар