Свързване на LED Лента SMD3528

ЛЕД Лента
Най често използваната LED Лента е 60 диодният модел SMD3528 този модел се наложи на пазара главно поради ниската си цена. Характерното за тази лента е че се предлага само едноцветна тоест не може да мени цветовете си както RGB моделите на SMD5050.Свързването на тази лента не изисква никакви специални технически умения, можете да я свържете директно към LED захранването или да използвате димер.

За предпочитане е да използвате Димер с дистанционно управление защото това ще улесни употребата и. С димерът ще можете дистанционно да включвате и изключвате LED Лентата, както и да регулирате интензитета на излъчваната светлина.

Свързването на димерът е много лесно той разполага с щипки от двете страни в които да закачите кабелите от захранването от едната страна и лентата от другата. На димерът е обозначено коя страна е входяща към нея трябва да се свърже захранването и коя страна е изходяща към нея трябва да свържете лентата. Също така е важно да спазвате цветовите кодове на щипките и на кабелите - Червеният кабел от захранването на червената щипка - Черният на черната щипка. От другата страна по същият начин - Червеният кабел на лентата на червената щипка - Черният кабел на черната щипка.

Всичко това можете да видите нагледно в следният клип любезно предоставен от колегите ни от КрушкиКом

Тази LED Лента е подходяща както за декоративно така и за основно осветление. Също така се предлага във вариант с влагозащита IP65 за външно екстериорно осветление или за помещения с повишена влажност. Важно е да се знае че тази степен на валгозащите не и позволява да бъде потапяна под вода. Всички LED Ленти SMD3528 могат да бъдат прекъсвани през около 5см на обозначените за целта места те са през всеки три диода и са отбелязани с пунктирана линия. За да получите по добър визуален ефект, когато LED Лентата трябва да бъде открита можете да използвате LED Профили за вградено осветление те придават невероятен финес на вашето осветление. В заключение можем да добавим че използването на LED Ленти от този клас е добро бюджетно решение, но ако за вас качеството и силата на осветлението са на първо място то трябва да обърнете повече внимание на моделите LED Ленти със светодиоди SMD5050 за които ще ви разкажем във следващата ни статия.


1 коментар:

  1. Пускате и други видеа, не съм и предполагал, че е толкова лесно - за мен елетротехниката е тъмна Индия...

    ОтговорИзтриване