Как да свържем RGB LED Лента

Напълно влагозащитена LED Лента подходяща за екстериорно декоративно осветление
В предишната статия ви запознахме със спецификата на RGB LED Лентите в тази статия ще ви покажем нагледно и с видео клип как лесно можете да изберете и свържете вашата RGB LED Лента и как можете да избегнете възможни проблеми при свързването на лентата.Първо - Трябва да закупите съвместими Лента, Захранване и Контролер - Ако не сте сигурни че можете да изберете сами тогава е по добре да си вземете от предлаганиете готови комплекти или да се консултирате с избраният от вас онлайн магазин.

На следващото видео много добре е показано как трябва да стане свързването ние само ще ви обърнем внимание върху някои дребни детайли по свързването на лентата

Обърнете внимание че буксите са универсални и могат да бъдат включени и на обратно - Не се притеснявайте ако това се случи няма да повредите нищо просто лентата няма да светне. За да сте сигурни че сте свързали правилно буксата на RGB контролера и LED Лентата обърнете внимание че и на двете букси има стрелкички те трябва да сочат една срещу друга. Когато трябва да срежете лентата го направете само на посочените за целта места и то при изключена от контролера лента. Винаги преди да монтирате LED Лентата я тествайте, може да се окаже че има дефектен диод който ще ви е трудно да елиминирате след като сте залепили лентата. За да постигнете по добър визуален ефект можете да използвате алуминиеви профили за LED Ленти особено в случаите когато лентата се монтира на открито място и се вижда. Разучете функциите на вашият RGB Контролер с новите модели с дистанционно управление с 44 бутона има функции с които можете сами да създадете собствен цвят директно регулирайки трите основни канала на трите основни цвята. Не забравяйте че RGB Лентите са предназначени за декоративно осветление те могат да излъчват хиляди цветове но нямат хубави бяло и топло бяло за това ако искате да използвате ЛЕД лентите за основно осветление по добре се ориентирайте към моделите които светят само в един цвят - бяло или топло бяло. В следващата наша статия ще ви запознаем с най често срещаните проблеми при свързването на LED Ленти и тяхното диагностициране и отстраняване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар